Diari La Veu del País Valencià
El Batxillerat d’excel·lència no té demanda
RedactaVeu / València

Aquest fet està indignant moltes persones perquè consideren que no és el procediment normal per part de l’administració i que s’hauria de gestionar des dels centres educatius i no abordant les famílies directament.

Aquest fet també ha creat molt de malestar als instituts perquè entenen que la Conselleria està ningunejant-los en no informar-los que s’estava avisant les famílies ni derivar als centres la gestió d’aquesta informació, com es va fer l’any passat.

Aquesta queixa s’ha traslladat a la Directora General d’Innovació en la Mesa Sectorial d’aquest matí, que ha argumentat que s’està fent d’aquesta manera perquè l’any passat ho van tramitar a través dels centres i no es van cobrir totes les places del Batxillerat d’excel·lència. A més, se’ls ha convidat a una reunió informativa, segons la Directora General.

D’aquesta manera, la Conselleria ha reconegut que el Batxillerat d’excel·lència no té demanda. STEPV ha criticat aquesta forma de procedir, perquè es dediquen esforços i recursos a potenciar un tipus d’ensenyament segregador que no té demanda i no s’estan atenent peticions de centres als quals se’ls ha suprimit unitats quan tenen matrícula suficient per a mantindre-les, com és el cas paradigmàtic del Ciutat de Cremona d’Alaquàs.

Tot plegat, confirma el que contínuament denunciem en les meses de negociació respecte a les polítiques de Conselleria quant a temes de qualitat i lluita contra el fracàs escolar. Les mesures que estan aplicant com la xarxa de qualitat educativa, club dels deures (ambdós temes tractats hui en la Mesa Sectorial), o el mateix batxillerat d’excel·lència, només són pegats que responen a les necessitats reals dels centres educatius, en un context de retallada de plantilles i de tot tipus de recursos bàsics per a millorar l’atenció educativa (beques i ajudes, augment de ràtios, augment de la càrrega lectiva i burocràtica al professorat, etc.).

Comparteix

Icona de pantalla completa