Diari La Veu del País Valencià
Avancen l’inici de curs al 3 de setembre en Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat
Europa Press / València

Açò suposa que els alumnes tindran més dies de classe pel que fa al curs actual. En concret, els estudiants tindran quatre dies lectius més en Infantil i Primària i dos més en Secundària.

L’avançament de les classes respecte al curs actual serà de sis dies en Infantil i Primària i de tretze en Secundària i Batxillerat i el curs acabarà un dia abans en Infantil i Primària i deu dies abans en Secundària i Batxillerat.

Pel que fa a Infantil i Primària, l’objectiu és equiparar el calendari lectiu a la resta de països de la Unió Europea i afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral, segons la Conselleria d’Educació.

Per la seua banda, l’avançament en Secundària i Batxillerat permetrà finalitzar abans les classes i realitzar les proves de recuperació, tradicionalment celebrades en el mes de setembre. Cal recordar que aquest curs ja s’avancen els exàmens extraordinaris al mes de juliol en Secundària i que la mesura afectarà a 300.000 estudiants.

Aquests canvis de dates també permetran que els alumnes siguen examinats pels mateixos docents que els han impartit les classes durant el curs i que, de produir-se els exàmens al setembre, han pogut canviar de destinació.

La mesura, subratlla la Conselleria, “respon a la demanda de la comunitat educativa i de la Permanent de Directors, tots dos partidaris d’avançar els exàmens com una mesura per a lluitar contra el fracàs escolar”.

Vacances

Pel que fa a les vacances, les de Nadal seran del 23 de desembre al 6 de gener, tots dos inclosos, i les vacances de Pasqua, del 2 al 13 d’abril, ambdós inclosos.

D’altra banda, durant el curs escolar, seran festius i no lectius els següents dies: 9 d’octubre, dia del País Valencià; 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, 19 de març, San Josep, 1 de maig, Festa del Treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa