Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘Al País Valencià hi haurà canvi’

Redactaveu / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha reiterat hui que “a la Comunitat Valenciana hi haurà canvi” i que els socialistes valencians “hem de ser capaços d’aglutinar el vot de canvi amb major fortalesa, des de la humilitat però sobretot fent propostes”.

En aquest sentit, ha manifestat que a aquest objectiu “dedicaré per descomptat el meu temps, el meu esforç i l’esforç de tota l’organització durant aquest temps”. “Passar de la denúncia a enunciar, perquè del que es tracta és de reconstruir la Comunitat Valenciana, des de la fortalesa i la unitat de tots els ciutadans”, ha insistit Puig, qui ha recalcat que “estem en una situació molt difícil i complicada, que és el que han demostrat aquestes eleccions”.

Puig, que ha realitzat aquesta valoració dels resultats de les eleccions europees abans d’assistir aquest matí en la Universitat de València a la investidura com a Doctor “honoris causa” de l’expresident del Tribunal Constitucional, Pascual Sala, ha subratllat que el PP va traure en les eleccions generals un avantatge de 27 punts que en aquests comicis s’ha reduït a 7 punts al mateix temps que ha ressaltat que el PP valencià “no té acord possible”. “En unes circumstàncies d’aquestes característiques està absolutament lluny de qualsevol possibilitat de govern”, ha remarcat Puig, qui seguidament ha sostingut que “per tant ara es tracta de fer bé les coses des de l’altre costat, per a treballar bé i assumir la responsabilitat tan gran que tenim en aquests moments”.

Per açò, el secretari general del PSPV ha incidit que “la garrotada fonamental ha sigut per a qui ostenta el govern” encara que ha reconegut que els socialistes “teníem una expectativa de millora, però realment, qui s’emporta la garrotada és qui perd qualsevol possibilitat de governar”. “Nosaltres el que hem de fer és intentar superar el distanciament que hi ha amb una sèrie molt important de ciutadans que continuen enfadats perquè, quan va governar el Partit Socialista, no va ser capaç de cercar una eixida diferent a la crisi”, ha argumentat.

Finalment, Puig ha insistit que el resultat d’aquestes eleccions “té moltes lectures, una fonamental, que els espanyols i els valencians, els ciutadans en general, pensen que qui ha governat no els ha tret de la crisi”. Així, ha reiterat que “la realitat és que els partits que han participat en la gestió de la crisi s’han vist clarament afectats” i que “a la Comunitat, el que es veu és una altra lectura, que el canvi és imparable i que s’ha avançat en el camí”.

Comparteix

Icona de pantalla completa