Diari La Veu del País Valencià
Palma acull la Diada per la Llengua aquest dissabte

Racó Català / Palma

La celebració començarà a les sis de la vesprada a Plaça Espanya amb una cercavila que durà el seguici fins a la Plaça Major. Després d’una petita festa infantil, a les set de la tarda està previst que s’inicie l’acte central que, segons explica Jaume Mateu, president de l’OCB, al seu bloc, els participants a l’acte “formaran ‘Una mar de llaços’ tot recordant que l’exhibició del llaç quadribarrat, que representa la nostra parla, no és permesa en els centres escolars públics”.

Mateu recorda que les escomeses del Govern de José Ramón Bauzà han estat “constants i poderoses” i que des que va començar la legislatura, “cada any [de Govern de Bauzà] n’han suposat deu de retrocessos, la qual cosa pot comportar que d’aquí a l’any vinent en siguin quaranta els que n’hàgim reculat en la pervivència d’aquests drets”.

El president de l’Obra Cultural Balear recorda que els atacs que ha rebut la llengua catalana -“pròpia de l’arxipèlag”- han estat “ferotges i continuats”, motiu pel qual anima a “demostrar, una vegada més, que aquesta llengua que parlam des de fa gairebé vuit-cents anys bé es mereix una diada festiva, gojosa i assossegada, i el crit unànime de “Tothom per la nostra llengua”, que en serà el lema”.

A més de l’OCB, darrera l’organització de la Diada per la Llengua hi ha una vintena llarga d’associacions i organitzacions de naturalesa diversa.

Comparteix

Icona de pantalla completa