Diari La Veu del País Valencià
Premis Ovidi amb sabor alcoia: Hugo Mas i Arthur Caravan We Are Not Brothers, guardonats
RedactaVeu / València

Dels triomfadors de la nit, cal destacar Hugo Mas i Arthur Caravan amb quatre premis (arranjaments, millor disc de rock, millor cançó i millor disseny –ex aequo), la qual cosa els situa al centre de l’efervescent escena actual i reforça el paper creatiu de la ciutat d’Ovidi, Alcoi, en la música en valencià.

Els també alcoians We Are Not Brothers s’han endut el premi al millor disc de rap i música electrònica.

El premi al millor disc de pop se l’ha endut *Novembre Elèctric*, un grup comandat pel jove d’Algemesí Yeray Calvo, que juntament amb Bluesfuckers(Carcaixent), premi Ovidi a la millor maqueta, completen la nòmina de premis que s’enduu enguany la comarca de la Ribera, una de les més dinàmiques quant a la música en valencià.

Tomàs de los Santos i Borja Penalba s’emporten, amb el seu primer disc junts, el premi al millor àlbum de cançó d’autor.

El grup de Vila-real Sitja (millor disc de folk),Sis Veus per al Poeta(millor lletra), Obrint Pas (videoclip) i Orxata (disseny -ex aequo), són altres dels premiats anit.

Quant al premi al suport a la música en valencià se li ha atorgat per unanimitat als digitals especialitzats que impulsen i es fan ressò habitual de la música en valencià.

El COM ha volgut remarcar la rellevància que prenen els mitjans digitals i les xarxes socials per a la difusió de la nostra música en un context d’abandó per part de les institucions publiques que en tenen la responsabilitat legal i l’obligació estatutària.

El COM, doncs, vol destacar i donar suport al treball de:Música en valencià (amb comptes de Blogger, Facebook, Twitter i YouTube, Indiecat, Sons de Xaloc, i Revista Tres Deu.

Finalment, arribà l’homenatge al grup Tres Fan Ball, el grup de música popular valenciana integrat per Vicent Pastor, Dídac Palau, Joan Mora, Manel Mateu i Salva Llosà, els quals s’han dedicat durant més de 20 anys a fer música per a tot tipus de balls tradicionals (des dels balls dels nostres pobles, passant per la polca, el vals, el pasdoble, el scottish, la jota, la masurca, el fox i tota mena de dansades col·lectives).

Gràcies al seu treball, recopilat en quatre discos –La Quadrilla (2013), A peu de plaça (2005), El sac del temps (1997), Fadrina poruga (1994)– podem afirmar que actualment aquestes músiques són conegudes a la majoria de comarques valencianes. No només han recuperat la música dels nostres balls sinó que han difós la d’altres parts d’Europa i del món.

Al seu discurs, el president del COM, Manolo Miralles, després d’agrair a la Societat Coral el Micalet, a la fundació SGAE i a l’AVL el suport als Premis, ha fet una menció emotiva del comiat del grup Obrint Pas que ha dut la música en valencià per tot el món. Ha criticat durament les polítiques culturals del PP i ha insistit que “han anat desmuntant tot el que ens és necessari per al redreçament del nostre poble, des de la sanitat a l’educació públiques, des dels mitjans públics de comunicació a les institucions, tots i cadascun dels incentius a la producció cultural propia i en valencià especialment. Així, intenten ofegar l’accés dels nostres xiquets a l’educació en valencià, i del nostre poble a la seua cultura”.

També ha expressat la seua alegria per l’excel·lent moment creatiu que viu la música en valencià, ha felicitat tot els guanyadors i ha acabat desitjant que aquesta edició dels Premis Ovidi siga l’última que celebrem governats pels enemics de la cultura i la música del nostre poble.

Comparteix

Icona de pantalla completa