Diari La Veu del País Valencià
Sergi Moyano presenta a Carcaixent el documental ‘Fent memòria… RTVV’
RedactaVeu / Carcaixent

Es tracta d’un treball fet per dos joves carcaixentins de 13 anys i gravat a la ciutat de València on allí parlen amb alguns dels extreballadors de la Ràdio i Televisió públiques valencianes. Esther Andrés feu de càmera, mentre l’altre jove, Sergi Moyano, exerceix d’entrevistador als distints presentadors de la ràdio i televisió que hi intervenen, com són Xelo Miralles, Frederic Ferri, Amàlia Sebastián, Genar Martí i Clara Castelló que expliquen amb detall què és el que va passar i per què, fent memòria de tots els anys de Ràdio Televisió Valenciana.

L’acte comptarà a la taula amb la presència de:

Xelo Miralles. Natural d’Oliva, fou el primer rostre que inicià les emissions de Canal Nou. Durant diversos anys va presentar els informatius d’aquesta cadena, i posteriorment el programa Dossiers. Més recentment s’encarregà del setmanal Medi Ambient a Punt Dos.

Albert Staromiejski Torregrosa. A l’any 89 aprovà les oposicions a Televisió Valenciana com a operador de càmera, on ha treballat a informatius i el programa Dossiers. Ha passat per tots els platós fent programes enregistrats i directes. A través de la seua càmera ha vist nàixer la RTVV fins a març de 2013, víctima del primer ERO.

Sergi Moyano, un dels creadors del documental, s’encarregarà de presentar i conduir l’acte. Aquest jove sembla haver decidit ja el seu futur i haver començat de ben menut la seua carrera periodística. Ja compta amb l’experiència d’un documental, realitzat també junt a Esther Andrés, sobre el desastre de la pantanada de Tous de 1982 a la seua ciutat, Carcaixent.

En finalitzar l’acte hi haurà una taula on signar l’ILP pel dret a una Ràdio i Televisió públiques valencianes. Col·laboren en la presentació del documental el diari digital Vila Web, el ciberdiari La Veu del País Valencià, el diari digital comarcal Ribera Express, la fontaneria FONSACAL i l’estudi fotogràfic Ricardo Carrillo.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa