Diari La Veu del País Valencià
Alginet rendirà homenatge aquest diumenge al genial compositor Ramon Ramos

RedactaVeu / Alginet

El proper diumenge 1 de juny a les 12 h del migdia, el Teatre Modern d’Alginet acollirà l‘homenatge al compositor Ramon Ramos, considerat com un dels més importants del País Valencià de la segona meitat del segle XX i primera dècada del XXI. L’Ajuntament d’Alginet, conscient de la importància i vàlua de la seua obra musical, ha volgut dedicar-li aquest homenatge al genial compositor riberenc.

Ramon Ramos, 1954-2012, va ser un apreciable docent i prolífic compositor que, amb una excel•lent formació musical i una cultura humanística, compongué obres de llenguatges avançats, innovadores i potents, com ara Pentáfono, Pas encore, Les fúries o Remor de claredats.

En l’homenatge s’interpretaran un total de 6 peces musicals del compositor. A més, Hèctor Oltra parlarà de Ramon Ramos com a figura clau en la música contemporània valenciana dels últims 30 anys i Andrés Valero del Castells de la música que Ramon Ramos va compondre per a les bandes.

L’escriptor Josep Lozano afirmava que “l’acte està dedicat a un fill del poble que és Ramon Ramos, un dels compositors més importants dels últims 30 anys al País Valencià”.

Un reconeixement merescut

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Alginet considera “convenient, necessari i de tota justícia” fer-li aquest homenatge “tant per la seua importància, com per la gran quantitat d’obres que va fer”.

Tot i que Ramon Ramos té registrades més de 80 obres en la Societat d’Autors, segons Lozano, la seua obra era prou desconeguda entre els veïns del seu poble natal, per la qual cosa el Consistori vol fer d’aquest un homenatge “en memòria d’aquest compositor de qui el poble d’Alginet pot estar molt orgullós”.

Ramon Ramos (Alginet, 1954-2012), va ser Catedràtic de Composició en el Conservatori Superior de Música de València des de 1998 i pertanyia a la primera generació de músics valencians que van aconseguir trencar l’aïllament cultural i artístic i conèixer de primera mà les noves músiques europees.

Entre 1972 i 1982, va residir a Alemanya, on va ampliar els seus estudis de violoncel i de composició i live-electronics amb el professor Günther Becker en la prestigiosa Robert Schumann Institut (Düsseldorf). Més tard, va assistir com a becari als emblemàtics cursos de Darmstadt, Donaueschingen i Witten, va col•laborar amb els grans de la creació sonora Ferneyhoug, Grisey, Kagel, Kurtag i Ligeti.

Comparteix

Icona de pantalla completa