Diari La Veu del País Valencià
Els fons dels Borja abandonen València pel desinterès de les institucions

RedactaVeu / València.

L’Institut Internacional d’Estudis Borgians té dipositats més de dos milions i mig de documents relatius a la família dels papes Borja procedents de l’Archivio Segreto Vaticano, que abasten els papats complets de Calixt III i Alexandre VI. La majoria d’aquesta documentació és inèdita i el seu estudi permetrà conèixer definitivament les característiques més importants d’aquesta família valenciana universal.

Els arxius vaticans es troben en poder de l’Institut Borja des del novembre de 2007, quan van ser lliurats en una cerimònia on participaren, entre d’altres, Luca Carboni, secretari de l’Archivio Segreto Vaticano, i Jaime de Marichalar, aleshores president de la Fundació Winterthur, entitat que va patrocinar-ne l’adquisició.

Però després de 7 anys de dirigir-se ininterrompudament a les institucions valencianes per tal que col·laboraren en l’estudi d’aquests fons, sense haver-se obtingut ni una resposta positiva, l’Institut d’Estudis Borgians ha decidit que els fons vaticans abandonaran València per anar a un altre lloc on sí que podran ser estudiats.

Aquest pròxim dilluns hi haurà una roda de premsa on intervindran:

Eliseu Climent, secretari de l’Institut Internacional d’Estudis Borgians

Antoni Furió, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València

Comparteix

Icona de pantalla completa