Diari La Veu del País Valencià
CSI·F denuncia la situació ‘insostenible’ del Fogasa
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F ha reclamat reforços “urgents” de personal per a atendre els 6.149 expedients que porta acumulats enguany l’oficina del Fons de Garantia Salarial (Fogasa) a València.

En un comunicat, ha explicat que la xifra significa un 50 per cent més que la registrada en el conjunt del 2007, quan es van tramitar 4.000 expedients, mentre que el nombre de treballadors, una quinzena, “no ha variat des de llavors”.

CSI-F ha qualificat la situació “d’insostenible”, ja que els empleats públics “no poden fer front a l’increment d’expedients en l’oficina provincial”, la qual cosa genera un “retard considerable en la tramitació i deriva que milers de valencians afectats tarden més temps a cobrar els diners que els correspon per la seua labor en empreses declarades insolvents”.

Per açò, la central sindical ha instat el Ministeri d’Ocupació al fet que, de manera urgent, “quadruplique la plantilla” de l’oficina de Fogasa a València.

Així mateix, ha criticat que si prossegueix l’actual dinàmica de recepció d’expedients, 2014 es tancarà amb al voltant de 16.000 documents, la qual cosa suposarà una quantitat quatre vegades superior que la registrada l’any 2007.

Comparteix

Icona de pantalla completa