Diari La Veu del País Valencià
L’alumnat de Tecnologia del Lluís Vives guanya el concurs ‘Petits grans invents’

RedactaVeu / València.

L’alumnat de 2n de Batxillerat de l’IES Lluís Vives (Paloma Giménez Verdeguer, Nami Gradolí Giner, David Marín Montaner, Belén Martí Pérez i Pau Olmo Ciges), amb el seu projecte “Què fem amb el fem?” ha guanyat el Premi del Col·legi Oficial d’Enginyers valencià del concurs, convocat per la Universitat Politècnica de València, “Petits Grans Invents”.

‘Què fem amb el fem?’ consisteix en el disseny i construcció d’una estació de separació d’alumini inclosa en una planta de recuperació i valoració de residus sòlids urbans formada per cinc estacions de treball.

Una vegada més, és possible i compatible reivindicar i treballar amb excel·lència i per l’excel·lència. Enhorabona i endavant.

>

L’altre projecte vencedor és ‘Signobot’, un prototip d’intèrpret robòtic que permet traduir la llengua parlada a llengua de signes en temps real. Presentat per quatre alumnes del Centre Educatiu Gençana de Godella, ha rebut el premi atorgat per la UPV.

Cada projecte ha sigut guardonat amb 500 euros.

A més dels dos primers premis, el jurat d’aquesta quarta edició de Petits Grans Invents ha decidit concedir també tres accèssits a la resta de finalistes, “atenent a la qualitat dels treballs presentats”.

Es tracta dels projectes ‘Automatizació d’un sistema de reg per mitjà d’energia solar fotovoltaica’, d’alumnes de l’IES L’Om de Picassent; ‘Vehicle detector de gas amb cambra controlat per Wifi’, d’estudiants de les Escoles Sant Josep de València; i ‘Selector automàtic de carga’, de l’IES Escultor en Francesc Badia de Foios.

Comparteix

Icona de pantalla completa