Diari La Veu del País Valencià
Castelló concedeix la distinció de Fill Predilecte al lingüista Germà Colón
Europa Press / Castelló de la Plana

Així ho ha explicat i ha detallat que, a partir d’ara, hauran de formar-se els dos expedients des de la Regidoria de Cultura, que culminaran en l’adopció de tots dos acords per part del ple municipal.

Germà Colón va nàixer a Castelló el 1928 i és un dels lingüistes més importants de filologia romànica i una persona que ha rebut multitud de reconeixements, tant per la comunitat científica estatal, com la internacional per la seua trajectòria professional lligada al món acadèmic, a la recerca universitària, al patrimoni i a la cultura.

Per la seua banda, el Pare Ricardo García va nàixer a Forcall en 1930 i ha desenvolupat en la ciutat la seua labor pastoral des de 1979, una labor solidària en favor de les persones més desemparades de la societat, especialment els transeünts, persones amb problemes de droga, malalts i els més pobres.

El seu alberg per a transeünts és un referent a Castelló i és fundador de l’Obra Social d’Integració al Marginat (OSIM) per a continuar amb la seua labor social i assistencial. Va ser reconegut l’any 2009 per la Generalitat Valenciana, que li va concedir la seua més Alta Distinció.

Comparteix

Icona de pantalla completa