Diari La Veu del País Valencià
Castelló i l’AVL impulsen una ‘Aula d’Interpretació de les Normes del 32’

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

El regidor de Cultura, Vicent Sales, ha anunciat hui que “l’Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, impulsarà Aula d’Interpretació de les Normes de Castelló”.

Sales ha realitzat l’anunci després de reunir-se a València amb Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Verònica Cantó, secretària de la institució. 



Sales ha explicat que “es tracta d’un nou recurs cultural de gran importància i significació, ja que la ciutat de Castelló és el lloc on van nàixer “Les Normes del 32”, conegudes també amb el nom de la nostra ciutat “.



L’edil ha insistit també que “el lloc triat per a posar en marxa aquesta nova ‘Aula d’Interpretació de les Normes de Castelló’ no pot ser millor ja que s’ha pensat en l’antiga ‘Casa Matutano’ del carrer Cavallers, actual seu del Museu d’Etnologia, sent compatible amb el funcionament habitual d’aquest museu. Aquest, precisament va ser el lloc on es van firmar “Les Normes, fa quasi 82 anys”.

Vicent Sales ha volgut remarcar la importància que “des d’eixa data ha tingut la ciutat de Castelló com a símbol de la difusió de l’ús del valencià, del seu prestigi, i de la promoció de la nostra llengua”.



“Les Normes de Castelló són un patrimoni cultural de primer orde per a la nostra ciutat. I comptar amb aquesta ‘Aula d’Interpretació’ servirà per a difondre la seua importància tant entre els nostres veïns i veïnes com entre la gent que ens visite”, ha assegurat el regidor.

Comparteix

Icona de pantalla completa