Diari La Veu del País Valencià
Somescola clama en defensa de l’escola catalana
ACN / Barcelona

Somescola reclama mantenir el model vigent d’escola catalana, davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a cinc escoles catalanes a impartir en castellà un 25% de l’horari lectiu. La mobilització compta amb la crida conjunta de Somescola, Escola Valenciana i l’Assemblea de Docents de les Illes.

La coordinadora d’escoles cíviques i educatives fa una crida a la mobilització conjunta de la comunitat educativa i del país per “impedir el trencament del model educatiu català i la judicialització de les aules”. Demanen al Govern “fermesa” per mantenir un “model d’èxit de 30 anys, eina clau a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa; un model que no segrega els infants per raó de llengua i garanteix el coneixement del català i del castellà”.

Somescola ha rebut la confirmació d’un centenar d’autocars organitzats arreu del país, a més de 20 formacions de percussió, 10 companyies de teatre de carrer; o bé 40 gegants, 20 peces de bestiari popular o 50 gegantons d’escola. També hi haurà centenars de capgrossos, un dels símbols d’una mobilització festiva i reivindicativa per l’escola catalana. De fet, s’han fet més de 50 tallers de capgrossos organitzats per escoles i AMPA de tot el país.

A Somescola s’han venut més de 20.000 samarretes verdes. A la demanda s’hi han adherit Sílvia Bel, Jaume Cabré, Araceli Segarra, Ada Colau, Àngel Castiñeira o Josep M. Espinàs.

Al final de la manifestació actuaran el grup Macedònia, el pallasso Tortell Poltrona, Gospel Gràcia, Mortimers i finalment Lax’n’Busto.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa