Diari La Veu del País Valencià
Mor el poeta valencià Anfós Ramon

Europa Press / RedactaVeu / València.

El poeta valencià Anfós Ramon, nascut al valencià barri de Russafa en 1924, ha mort, segons ha informat la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que ha expressat les seues condolences a la família per la pèrdua “d’un referent de la poesia valenciana i en valencià”.

Anfós, autodidacta i adscrit al corrent del neorealisme, va desenvolupar tota la seua obra poètica en valencià, fet pel qual va rebre diversos premis, com el Premi ‘València’ de poesia (1963), el Premi de Poesia ‘Ciutat de Castelló’ (1977) o el guardó dels Premis Literaris Ciutat de València (1996) entre d’altres, així com el títol ‘Cavaller de la Poesia’, concedit per l’Associació ‘Amics de la Poesia’ de València. Va ser un dels autors més reconeguts d’entre els que escriuen seguint les secessionistes Normes del Puig de la RACV.

Vinculat al periodisme, va treballar en el periòdic Al Día i va ser sotsdirector de La Noche Eucarística, a més d’escriure nombrosos Llibrets de Falla. Va ser, a més, vicepresident de lo Rat Penat i president de la secció dels Jocs Florals.

Per la seua transcendència en l’àmbit de la literatura en valencià, la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu disposa en el seu catàleg de fons d’obres d’Anfós, tant pròpies com col·lectives, assenyalen des de la Conselleria.

Comparteix

Icona de pantalla completa