Diari La Veu del País Valencià
Tota l’oposició critica que Barberà s’obstine a arrasar el Cabanyal
Europa Press / RedactaVeu / València

Així mateix, el grup municipal d’Esquerra Unida (EU) ha qüestionat la legalitat del citat acord perquè el PEPRI manté la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez fins al mar a través d’aquesta zona de la capital. Els portaveus dels tres grups de l’oposició en l’Ajuntament de València s’han expressat d’aquesta manera després de conèixer la notícia.

El portaveu del PSPV, Joan Calabuig, ha posat en “dubte l’existència” de l’esmentat acord amb l’administració estatal i ha dit que “no és més que una cortina de fum”. “No ens creiem Barberà”, ha dit, alhora que ha assenyalat que la primera edil “ho ha perdut tot en via judicial” i que “solament li quedava el recurs al Tribunal Suprem, la sentència del qual és a punt de donar-se a conèixer” amb una decisió que pot ser “contrària als seus interessos”.

Calabuig ha manifestat que Barberà “ha iniciat un camí de suposades iniciatives electoralistes i buides de contingut i el Cabanyal és una altra mostra”. Així, ha assenyalat que “intenta ocultar que estem davant un mandat perdut, en el qual ha tenallat amb les seues decisions el futur de la ciutat” i l’ha acusada de “llançar una cortina de fum”.

El responsable socialista ha opinat que el que s’ha de fer és “alçar la suspensió de llicències que des de fa quatre anys està causant un perjudici econòmic i social irreparable per al barri i per al conjunt de la ciutat”. “Hui hem assistit a una proposta d’adaptació que no va més enllà i que veurem si en algun moment es produeix un acord. No creiem Barberà perquè manté la destrucció de la trama urbana, insisteix a derrocar milers d’habitatges i en la construcció d’una avinguda que manté l’espoli. Ha d’assumir que ha d’iniciar el canvi, reforma i adaptació del PEPRI”, ha dit.

Compromís

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha coincidit amb el PSPV en afirmar que l’adaptació anunciada del PEPRI és “una aposta electoralista de Barberà”, alhora que ha censurat “la falta de participació dels veïns i dels experts” en aquesta. “És una nova cortina de fum de l’equip de govern davant la més que probable pèrdua del recurs municipal contra l’ordre ministerial”, ha assenyalat.

En aquesta línia, Ribó ha assegurat que el canvi proposat per al Pla del Cabanyal “manté l’essència del vell urbanisme salvatge de construir noves avingudes, en desús en tot Europa” i que passa “per damunt de la trama del Cabanyal, considerada Bé d’Interès Cultural”. Així, ha afirmat que no es respecta la trama i que insisteix “en els mateixos errors”, entre ells, “la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez”.

Esquerra Unida

Per la seua banda, el portaveu d’Esquerra Unida, Amadeu Sanchis, ha asseverat que l’acord presentat per l’alcaldessa “és de dubtosa legalitat ja que manté en l’homologació del Pepri a l’ordre del ministeri la qüestió fonamental per la qual es va paralitzar, la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez”.

“És important destacar que fa dos anys l’Audiència Nacional va ratificar fil per randa la legalitat de l’ordre per la qual es paralitzava l’avinguda Blasco Ibáñez i declarava nul el Pepri. És important ressaltar-ho per a recordar que cap acord que es puga arribar entre l’Ajuntament i el Govern puga introduir la prolongació”, ha argumentat l’edil.

Comparteix

Icona de pantalla completa