Diari La Veu del País Valencià
Abraçada a les Corts per fer fora la corrupció
RedactaVeu / Europa Press / València

Les Marxes de la Dignitat ha realitzat aquest dissabte una cadena humana al voltant de les Corts Valencianes en un gest simbòlic amb l’objectiu de reclamar un canvi en la institució, que té “les bancades plenes de corruptes” i des d’on s’han desenvolupat polítiques “agressives contra el poble valencià”.

Així s’ha manifestat el portaveu d’Intersindical, Vicent Maurí, a l’inici de l’acció reivindicativa, que ha començat amb una manifestació des de la plaça de Sant Agustí que ha conclòs enfront del parlament valencià sobre les 20.00 hores.

A la seua arribada, els assistents han efectuat una sonora xiulada i abans de conformar la cadena humana han proferit crits de “lladres” (lladres).

Amb el lema ‘Pa, sostre, treball, dignitat i sobirania popular’, i amb una important presència de banderes republicanes, la marxa ha servit per reclamar, en paraules de Maurí, “un canvi de polítiques per part del Govern i dels parlaments autonòmics” amb una acció coordinada a nivell nacional que ha volgut posar el focus en les càmeres regionals.

Les reivindicacions són, ha explicat, les mateixes que varen portar a les Marxes de la Dignitat a Madrid: la necessitat de “no pagar un deute il•legítim”, protestar contra la troica, les retallades i la repressió, i reivindicar una renda bàsica per a tots els ciutadans.

Maurí ha explicat que els pròxims 27 i 28 de juny les marxes celebraran una reunió estatal a Mèrida per traçar el full de ruta a seguir durant els pròxims mesos, en la qual la Coordinadora del País Valencià proposarà una marxa a Brussel•les “per continuar pressionant”.

“Fins ara hem aconseguit posar en l’agenda temes que no estaven i centenars d’organitzacions s’han unit amb un mateix lema”, ha valorat el portaveu, que ha incidit en la necessitat de seguir lluitant contra “un Govern il•legítim” que està desenvolupant polítiques “diferents a les del programa electoral”.

Comparteix

Icona de pantalla completa