Diari La Veu del País Valencià
El Suprem avala les prospeccions petrolieres en Canàries

RedactaVeu / Madrid

El Tribunal Suprem (TS) ha rebutjat els set recursos presentats contra les prospeccions petrolieres que es realitzaran en aigües properes a Lanzarote i Fuerteventura, segons fonts de l’alt tribunal.

D’aquesta manera, el Suprem confirma la validesa del Reial decret 524/2012 de 16 març que va aprovar els permisos de recerca d’hidrocarburs denominats ‘Canàries-1’, ‘Canàries-2’, ‘Canàries-3’, ‘Canàries-4’, ‘Canàries-5’, ‘Canàries-6’, ‘Canàries-7’, ‘Canàries-8’ i ‘Canàries-9’. Les sentències es comunicaran en els pròxims dies i compten amb almenys un vot particular.

En concret, la Secció Tercera de la Sala contenciosa Administrativa de l’alt tribunal ha rebutjat els recursos presentats per la Comunitat Autònoma de Canàries, Cabildo de Fuerteventura, Cabildo de Lanzarote, Federació Ben Magec-Ecologistes en Acció, www.adena, Fundació César Manrique i Esquerra Unida.

Precisament aquest dimarts el president de Repsol, Antonio Brufau, avançava que en els pròxims dies es coneixeria la decisió del Tribunal Suprem (TS) en relació als recursos plantejats contra aquestes prospeccions.

“El de Canàries és un projecte exploratori a 60 quilòmetres de Lanzarote i Fuerteventura que té teòricament totes les garanties que no passarà res, com no passa en cap de tots els pous exploratoris”, ha assenyalat Brufau, qui ha afegit que, fruit d’aquestes operacions, s’ha organitzat “un bon debat polític” en les Illes.

.

Comparteix

Icona de pantalla completa