Diari La Veu del País Valencià
Les Corts aproven instar Rajoy a aplicar l’IVA reduït a les perruqueries
RedactaVeu / València

A petició del grup socialista en les Corts, s’ha aprovat aquest dijous per unanimitat, en la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda, la Proposició No de Llei sobre la reducció en l’aplicació del tipus general de l’IVA als serveis de perruqueria.

D’aquesta manera, i tal com ha explicat el portaveu adjunt del grup socialista, Francisco Toledo, tots els grups parlamentaris han donat suport a la petició del PSPV per a reclamar al govern de Rajoy que torne a aplicar l’IVA reduït al sector de les perruqueries.

Per al diputat socialista es tracta d’una iniciativa de “gran repercussió per al sector” i que en altres comunitats com és el cas de Madrid no ha sigut acceptada en comptar amb el vot en contra del PP.

El diputat socialista ha recordat que es tracta d’un sector seriosament afectat per la crisi i més encara per l’aplicació d’aquesta mesura “injusta, aplicada pel Govern de Rajoy i que ha permès que l’IVA s’haja multiplicat per més del 2,5, passant del 8% al 21%”.

En aquest sentit, ha recordat que, segons les dades del sector, abans de l’aplicació d’aquest tipus d’IVA, a l’Estat espanyol hi havia 48.000 salons i 120.000 treballadors en el sector, a la fi de 2013 se n’havien tancat 8.000 i s’havien perdut 20.000 llocs de treball. Unes xifres a les quals cal sumar les previsions per a 2014 que alerten del tancament de 5.600 salons i la pèrdua de 14.000 llocs de treball.

Per al diputat socialista els efectes de la pujada de l’IVA han sigut “devastadors” ja que a més del tancament de molts salons així com la pèrdua de serveis, xifrada en una reducció del 50%, s’ha propiciat l’increment de la clandestinitat en el sector.

“L’economia submergida en el sector de les perruqueries és extremadament preocupant ja que està arribant a unes cotes inassumibles d’economia submergida com a conseqüència directa de la tremenda pujada d’impostos”, ha alertat Toledo.

Per açò, el grup socialista en les Corts, a través d’aquesta PNL ha sol•licitat que a més d’instar el Govern estatal al fet que torne a aplicar el tipus d’IVA reduït, es prenguen les mesures necessàries, tant des del Consell com des del Govern, per a acabar amb la clandestinitat en el sector.

Toledo també s’ha mostrat esperançat perquè “aquest primer pas que hui s’ha donat a iniciativa del PSPV-PSOE en les Corts Valencianes, també es done en la resta de parlaments autonòmics, perquè es tracta d’ajudar un sector molt castigat per la crisi”, ha assenyalat.

El diputat socialista ha destacat el ferm compromís del seu grup parlamentari en aquesta matèria, i ha recordat que va ser el PSPV qui també va promoure la reducció de l’IVA als monuments festius, que actualment Rajoy ja ha aplicat i que ho seguiran fent per al sector cultural. “Creiem que ara és el millor moment i el més oportú perquè Rajoy atenga la nostra peticions sobretot quan està aplicant rebaixes fiscals”, ha destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa