Diari La Veu del País Valencià
Els XIII Premis Túria homenatgen Raimon
Europa Press / València

Les distincions es lliuraran en la tradicional gal·la que la veterana Cartellera Túria celebrarà el pròxim 5 de juliol a l’Auditori de la Casa de Cultura de Burjassot, gràcies a la col·laboració ja durant onze anys de l’Institut de Cultura i Joventut de l’ajuntament d’aquesta ciutat.

Enguany, els premiats en l’apartat cinematogràfic, el més ampli, són els directors Fernando Franco, per ‘La herida’, com a Millor Pel·lícula Estatal; Rodrigo Sorogoyen, que ha obtingut el premi a Millor Opera Prima per ‘Stockholm’; i David Trueba i Mariano Barroso, en els qui ha recaigut el Premi Especial Túria pels seus treballs ‘Vivir es fácil con los ojos cerrados’ i ‘Todas las mujeres’.

També tindran guardó els realitzadors valencians Jorge Torregrosa, per ‘La vida inesperada’, i Alberto Morais, per ‘Los chicos del Puerto’ (Premi Nous Realitzadors, per tractar-se en tots dos del seu segon llargmetratge).

En aquesta llista figuren així mateix Diego Galán, per ‘La pata quebrada’ (Millor Llargmetratge Documental), i Emilio Martínez Lázaro, per ‘Ocho apellidos vascos’ (Premi Votació Lectors Túria).

Altres guardonats en altres categories seran el dibuixant Ortifus (Ou de Colón); la Falla Na Jordana; el cantant Víctor Manuel (50 anys de carrera musical, com la Túria); la monja dominica Sor Lucia Caram (Contribució Cívica); els cantants Julio Bustamante i Lluís Miquel Campos; el dibuixant valencià Sento Llobell; les diputades autonòmiques Mireia Mollà (Compromís), Clara Tirat (PSPV) i Esther Barceló (Esquerra Unida).

També tindran premi el mèdic ginecòleg José Luis Carbonell; els cellers Antonio Herráez (La Font de la Figuera); la periodista Laura Ballester (Llevant/EMV), pel seguiment realitzat de l’accident del metro de València; l’actriu porno Sophie Evans; Carles Alberola/Albena Teatre per l’espectacle ‘Ficció’; Acicom (Associació Ciutadana i Comunicació); i l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot (IMCJB).

‘Al Vent’

Finalment, se li rendirà tribut al cantant Raimon, la popular cançó de qui ‘Al Vent’ va sorgir una mica abans del naixement de Cartellera Túria, al gener de 1964.

La gala, presentada com fa tretze anys per Tonino Guitián i Juanjo de l’Església, comptarà amb la Sedajazz Band i la col·laboració dels cantants i grups Soledad Giménez, José Manuel Casañ, Mamen García, Julio Bustamante, La Rana Mariana i Anna Franco.

A més, el dijous 3 de juliol, a La Nau de la Universitat de València, s’inaugurarà una exposició en la qual 52 artistes plàstics, dibuixants i gràfics han realitzat una obra en exclusiva amb motiu del 50 Aniversari de la Túria.

Comparteix

Icona de pantalla completa