Diari La Veu del País Valencià
El Tradicionàrius homenatja Ovidi Montllor a través de veus del folk dels Països Catalans

ACN / Barcelona.

El festival Tradicionàrius, en col·laboració amb el Barnasants, ha homenatjat aquest divendres en un doble concert al cantautor Ovidi Montllor amb l’espectacle ‘Ovidi Popular, 20 anys!’, que ha tingut lloc al C.A.T. (Centre Artesà Tradicionàrius) de Barcelona. Un espectacle basat en l’obra de Montllor i en el qual han sonat peces com per exemple ‘La fera ferotge’, ‘La cançó del llaurador’ i ‘Homenatge a Teresa’, entre altres. El concert ha comptat amb les actuacions d’algunes de les veus més emblemàtiques del folk dels Països Catalans dirigits per Pau Figueras i Tóbal Rentero com Toni Torregrossa, Pep Gimeno ‘Botifarra’, Miquel Gil, Arturo Gaya i Jordi Fàbregas.

En aquest espectacle per homenatjar Montllor hi han actuat Tóbal Rentero, a la corda i arranjaments; Pau Figueres, a la guitarra i arranjaments; Gregori Ferrer, a l’acordió; Arnau Figueres a la percussió; Toni Torregrossa, Pep Gimeno ‘Botifarra’, Miquel Gil, Arturo Gaya i Jordi Fàbregas a les veus, i Celdoni Fonoll com a rapsode de l’espectacle. Josep Vicent Frechina n’ha estat el director artístic.

Vicent Frechina, abans de començar el concert, ha definit Montllor com “el rapsode genial, el músic incisiu, el treballador incansable, el personatge incòmode i l’artista popular”. En aquest sentit, ha destacat que han volgut posar l’accent del directe en l’aspecte popular i tradicional del cantautor. “Era un home de poble i arrelat als seus orígens populars i per això és fàcil trobar elements de la música tradicional en el seu repertori”. Segons el festival, Montllor “coneixia de primera mà els peculiars mecanismes creatius i expressius de la cultura popular i així els feia servir en la seua música”.

Tradicionàrius va decidir programar un segon concert per este divendres. Així, va organitzar també fer un directe a les set de la tarda a més del de les deu de la nit al C.A.T.

Jordi Fàbregas cantant al concert dedicat a Ovidi Montllor.

Comparteix

Icona de pantalla completa