Diari La Veu del País Valencià
Pep ‘Botifarra’ i Pau Chàfer capgiren la música tradicional cap a sonoritats extraordinàries
RedactaVeu / València

El cantaor valencià Pep Gimeno Botifarra, un dels símbols i gran artífex de la recuperació de la música popular valenciana, està acabant d’enllestir un nou treball amb el prestigiós pianista xativí Pau Chàfer. En el nou àlbum, titulat A un home que ve del poble ningú fa abaixar la cara, comparteixen protagonisme la veu de Botifarra i els arranjaments de Chàfer, que situen el disc molt prop de la música de fusió, amb harmonies de caire afrancesat i unes instrumentacions molt ben encertades amb la inserció de la rondalla i l’acordió,mantenint, però, el sabor de la música tradicional, ben recognoscible per la pulsació i les lletres i expressions més populars i característiques del Botifarra, i una atmosfera de música de cambra intimista i personal.

>

El disc inclourà 10 noves cançons, algunes mai enregistrades, i d’altres versions com Tio Canya (Al Tall) i també alguna raresa com el Botifarra cantant en castellà. L’àlbum és també un homenatge als inicis de Botifarra i a la seua tasca de recuperació de la música tradicional. Al disc, a més, col·laboren la plana major dels intèrprets valencians de la música tradicional.

>

La data de publicació del nou disc es preveu per al 5 d’octubre, segons ha desvetllat el segell RC Records, propietat del mateix Pau Chàfer, qui també ha enregistrat i produït aquest treball als seus estudis. El que sí que s’ha confirmat ja és la gran presentació en directe que tindrà lloc al Teatre Olympia de València el proper 14 d’octubre (21h) amb els Botifarra i Chàfer acompanyats de grans músics com Miquel Gil, entre molts altres.

Les entrades de l’espectacle, que suposarà també el tret d’eixida d’una gira de presentació, ja estan a la venda. El preu oscil·la entre 11 i 16 euros. Els seguidors del cantaor ja han començat a comprar les seues localitats, animats per l’oportunitat de gaudir d’una proposta tan original i diferenciada en un teatre emblemàtic.

Comparteix

Icona de pantalla completa