Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV i ACPV col·laboraran per avançar en el requisit i la capacitació lingüística
RedactaVeu / València

El secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC CCOO PV), Juan Cruz, i el secretari de Relacions Institucionals, Comunicació i Política Lingüística de CCOO PV, Bernat Asensi, han mantingut una reunió amb el gerent d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, en la qual han acordat “avançar en l’elaboració d’un protocol de col·laboració” entre ambdues organitzacions que estarà obert a noves adhesions.

L’objectiu és impulsar l’exigència del requisit del valencià o capacitació lingüística dels treballadors públics de totes les administracions que presten serveis en l’àmbit geogràfic del País Valencià, segons ha informat el sindicat en un comunicat aquest divendres.

FSC CCOO PV ha traslladat el seu interès per defensar el requisit o la capacitació lingüística que també defensa Acció Cultural del País Valencià i la seua exigència d’acordar, amb la resta de sindicats, la definició del requisit i com garantir els drets lingüístics de tota la societat valenciana.

“Obrir guerres per la llengua no ens ajuda a avançar en la normalització”

“No pot quedar-se en una qüestió de bones voluntats i declaracions ben intencionades, tampoc considerem que obrir guerres per la llengua, les banderes o els símbols ens ajude a avançar en la normalització lingüística real”, assegura Cruz.

El sindicat recorda que, dins del procediment d’accés a la funció pública valenciana, prevalen uns principis bàsics i generals d’igualtat, de mèrit i de capacitat. Atenent als grups i les seues escales, es modulen els temaris i el contingut de les proves de selecció. La major o menor dificultat de les proves que s’han de superar sempre ha d’anar en proporció al lloc que s’ocuparà en l’Administració i la seua responsabilitat, assegurant sempre i en tot cas que la ciutadania puga ser atesa en les millors condicions i amb absolut respecte als seus drets lingüístics.

Diferents nivells d’exigència segons el lloc i les funcions

Aquest mateix criteri és els que considera CCOO PV que ha d’establir-se per al requisit lingüístic: diferents nivells d’exigència i de dificultat segons el lloc de treball i les seues funcions. En aquest sentit, el sindicat recorda que “sempre ha defensat posicions inequívoques dins dels plantejaments que garantisquen els drets lingüístics i l’ús social de la llengua pròpia del País Valencià”.

Segons Juan Cruz, “fa falta un compromís ferm per col·locar el valencià al lloc que li correspon en la societat actual després d’anys de menyspreu polític i una voluntat real de les administracions públiques valencianes”. Valora, per tant, la reunió com un avanç en l’objectiu comú de la reparació d’un acte de discriminació històrica.

Comparteix

Icona de pantalla completa