Diari La Veu del País Valencià
El Consell atorga a Miquel Grau la Distinció per la Defensa dels Drets i Llibertats

Europa press / València.

El Consell ha aprovat atorgar la Distinció per a la Defensa dels Drets i Llibertats, a títol pòstum, a Miquel Grau “per la seua defensa dels valors i els principis constitucionals de la llibertat, transformació social, justícia, igualtat, dignitat i pluralitat, que va defensar amb la seua pròpia vida”. La decisió s’ha pres aquest dissabte, en una reunió extraordinària del govern valencià, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Miquel Grau, militant del Moviment Comunista del País Valencià, va ser assassinat per l’extrema dreta a l’octubre de 1977 mentre participava en una pegada de cartells, convocant a la manifestació del 9 d’Octubre d’aquell any, en plena transició democràtica i de defensa de l’Estatut d’Autonomia. La Llei de Memòria Històrica, aprovada en 2007, ho considera l’última víctima de la violència contra els lluitadors per la democràcia.

Així, segons el comunicat, el Consell ha acordat atorgar el guardó a Miquel Grau “en reconeixement del sacrifici de la seua vida en l’exercici de la llibertat política que acabàvem d’estrenar i en defensa de l’autogovern que fomenta l’arquitectura de la convivència constitucional”.

La distinció la rebrà la família de Miquel Grau en el transcurs de l’acte que, amb motiu del dia de la Constitució, celebrarà la Generalitat en el Castell de Santa Bàrbara a Alacant aquest diumenge.

El Consell ha instaurat l’atorgament de la Distinció per a la Defensa dels Drets i les Llibertats Constitucionals a aquells valencians i valencianes que hagen destacat o s’hagen distingit en la defensa dels valors i dels principis constitucionals o hagen sigut víctimes en la defensa d’aqueixos mateixos valors i principis.

Comparteix

Icona de pantalla completa