Diari La Veu del País Valencià
‘Un Bloc fort és imparable’ amb un 87% de suport

Xavier Pérez / València.

Respir i satisfacció. Aquests són els símptomes que han presentat aquest diumenge els militants del Bloc que han omplit el pavelló 7 de Fira València després de l’acord in extremis entre les candidatures d’Àgueda Micó i Rafa Carbonell, que a partir d’aquest dilluns treballaran a l’uníson en la direcció d’aquest partit nacionalista.

La tensió ha deixat pas a la simbiosi entre els dos equips, que s’han reunit al llarg del matí per establir converses continues entre els dos protagonistes del consens: Rafa Carbonell i Àgueda Micó.

També la militància ha respirat, ja que s’ha evitat una divisió que alguns consideraven insalvable. Morera i Baldoví han lluït un somriure després de la besada de Carbonell i Micó, igual que la resta de dirigents del partit.

Però, a les 11 del matí, l’auditori ha presenciat, exultant, com han pujat a l’escenari Àgueda Micó i Rafa Carbonell, els quals s’han fos en un abraçada i han presentat la candidatura baix el missatge “un Bloc fort és imparable”, un missatge amb què Micó sempre ha insistit.

Així, la flamant coordinadora nacional, Àgueda Micó ha explicat, sobre el pacte, que, com “sempre he dit, la meua candidatura ha sigut des del primer dia una candidatura d’integració que pretenia que tots se sentiren còmodes i, al final, ho he aconseguit liderant una candidatura que representa la majoria del partit”.

Però, per a Micó, “el més important és que un partit ha de servir per transformar la societat”, per això la militància deu estar “unida” i ara, que és “el millor moment del valencianisme polític, el millor que podíem fer és tindre una executiva nacional molt representativa i amb moltes ganes de treballar i amb aquest pacte ho hem aconseguit”.

Sobre els objectius del Bloc per al futur del nou projecte, la nova coordinadora del partit ha dit que “són els mateixos que teníem abans, i crec que en aquest aspecte no hi havia discrepàncies amb l’altre equip, és a dir, buscar l’hegemonia del nostre projecte polític al País Valencià, consolidar la nostra organització, separar càrrecs orgànics dels institucionals, apoderar el nostre partit, fer créixer el valencianisme i transformar la societat. Els valencians tenim el dret a decidir el nostre futur”.

Igual de satisfet es trobava el nou portaveu del Bloc, Rafa Carbonell, qui ha recalcat que s’ha fet “un esforç de generositat, s’ha fet el que tocava, hem estat a l’altura de les circumstàncies. Aquest pacte era necessari per enfortir el Bloc, per enfortir Compromís i és un pacte que la ciutadania necessitava”.

Carbonell ha explicat que és “un pacte on estan representades totes les sensibilitats del partit i de les dues candidatures”. “A partir de demà hem de treballar de valent per consolidar aquest pacte i aplicar-lo dia a dia, funcionar com un únic equip i fer del Bloc eixe partit que hem somiat, un Bloc més fort orgànicament i estructuralment, professionalitzant alguna de les seues àrees”, ha remarcat.

La nova Executiva del Bloc ha sigut proclamada hui en el setè congrés del partit, amb un suport del 87 per cent. La nova direcció, que està formada per 32 persones pertanyents tant a l’equip de Micó com al de Carbonell, ha rebut 898 vots a favor, 134 en blanc i 41 vots nuls.

D’aquesta forma, el Bloc comença una nova etapa on, institucionalment, té una representació molt important tant a la Generalitat, com en diputacions i ajuntaments.

La nova Executiva Nacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa