Diari La Veu del País Valencià
El futur de Casa Pinet continua en l’aire després de huit mesos
Sixto Ferrero / Tàrbena

El passat mes de febrer, el mític restaurant de Tàrbena (la Marina Baixa), Casa Pinet, un santuari del País Valencià segons manifestaven els seus visitants i clients, encetava una campanya per recaptar adhesions i signatures davant la proposta de l’Ajuntament de “tancar el local i lliurar les claus”.

La Veu es feia ressò aleshores d’aquella notícia de la qual han passat quasi huit mesos, on informàvem que Casa Pinet havia rebut diversos burofaxos durant aquest anys, però el darrer deia, segons explicaven, que “havíem de tancar i lliurar les claus a l’Ajuntament”. Es van reunir amb l’alcalde José Francisco Signes (PP), qui governa amb el suport del PSPV local, a qui “li hem proposat diverses opcions i estem disposats a pagar el lloguer que ens demanen”. Tot i que cal recordar que “el local és municipal”, just al costat de l’església, però tanmateix, entenen que Casa Pinet “és un reclam turístic”.

Casa Pinet, deien, “està disposada a pagar els 350 euros més IVA del lloguer. És mentida tot el que ha dit l’Ajuntament fins ara”, ja que aleshores, i en plena campanya, afirmaven que el restaurant es negava a acceptar les condicions de lloguer, diuen al respecte d’una suposada negativa dels propietaris a acceptar les condicions de lloguer. On estava el problema perquè continuara obert?, els preguntàvem en hivern. “Volen que tanquem, no volen donar llicència per traslladar-nos als afores, a un altre local”, deia la portaveu. Per tant, si no poden estar a la plaça de l’Església, ni als afores, què proposa l’Ajuntament? “no volen Casa Pinet ni dins ni fora del poble, el volen lluny de Tàrbena”.

Vista de Tàrbena (la Marina Baixa). Foto: Ajuntament de Tàrbena.

L’estiu a les zones d’interior és quasi sinònim de tranquil·litat turística. Tàrbena no és cap excepció a la realitat d’un país que reclama i ompli els litorals turístics. Tanmateix, des de Casa Pinet, que a hores d’ara continua obert, la temporada estival que tot just acaba els ha anat “bé, com sempre”, encara que tot està enllestint-se per al que ve, el fred i el reclam de la muntanya, on el santuari és, com ha estat reconegut pel govern local i oposició un, o probablement, l’únic reclam turístic de masses de la petita vila de la Marina Baixa.

La temporada forta per a Casa Pinet s’encara amb la mateixa incertesa que transcorregué la passada, amb l’ai al cor de no saber si hauran de tancar o podran continuar. “No ens han dit res” després del renou de febre i encara “estem esperant si rebem una carta del jutjat o ho han parat des de dalt”, reconeixen els propietaris.

Amb tant de temps per davant, les reunions i el diàleg podrien haver servit de mecanisme per torbar solucions, però afirmen que “s’han demanat reunions amb el tinent alcalde i no volen reunir-se amb nosaltres”, i igualment “l’oposició demanà reunions per aclarir-ho d’alguna manera i de moment no sabem res”.

El menjador de Casa Pinet. Foto: Casa Pinet.

“L’únic que tinc és un paper, un decret de l’ajuntament, signat per l‘alcalde i la secretària, enviat a servies jurídics de la diputació amb data del 15-1-2016”, apunten. Per això, i amb el canvi d’estació a tocar, des de Casa Pinet “seguim treballant i no en tenim ni idea. Seguim recollint signatures”, i apunten que “n’hem recollit fins a 6.000!, que no volen que es tanque Casa Pinet”.

I si es tanca?, “Si es tanca, qui més perdria seria el poble”, i conclou amb un record, “al llibre de visites, els estrangers que estan signant diuen que si es tanca Casa Pinet que s’oblide Tàrbena, que no munten”.

En aquesta situació hi ha l’altra part, qui reconeix que en la reunió mantinguda “no es trobà enteniment”, com afirma el tinent d’alcalde, el socialista Thierry Vicente Armand Más, soci de govern del PP en la localitat.

Thierry Vicent, resumeix els fets explicant que “les condicions que posà l’ajuntament no han estat acceptades per l’antic arrendatari”, i per això, des de l’Ajuntament” hem tramitat als servies jurídics de la Diputació d’Alacant que gestionen el problema, a veure si hi ha solució”.

No obstant això, el tinent alcalde afegeix que “la voluntat de l’ajuntament no es que se’n vagen”, sinó que els proposen “un contracte d’arrendament de 4-5 anys com a molt”, unes condicions, les del consistori, que “l’antic arrendatari no accepta; i aquest novembre farà dos anys que acabà el contracte”.

El futur de Casa Pinet està a hores d’ara en mans dels servies jurídics de la Diputació, però, afegeix el polític, que quan es pronuncien “ja serà un tema entre advocats”.

Ningú no vol Casa Pinet fora de Tàrbena, almenys això declaraven l’hivern passat i declaren aquest estiu que ja toca a la fi, però, “si la Diputació diu que se n’han d’anar i no hi ha enteniment amb l’ajuntament, hauran de fer el que diu la Diputació”, conclou Thierry Vicent Armand.

Comparteix

Icona de pantalla completa