Diari La Veu del País Valencià
Es prepara un ‘concert antològic’ de ‘música en valencià’ al voltant del 9 d’Octubre
Sixto Ferrero / València

Després de l’èxit que van tindre els concerts de la gira Raimon a Casa al Teatre Principal de València, una gira que encara està en marxa i que conclourà al Palau de la Música amb un concert simfònic amb l’Orquestra de València, el teatre públic del cap i casal acollirà un nou espectacle en què la música expressada en llengua pròpia serà la protagonista.

D’aquesta manera, els propers 6 i 7 d’octubre, a tocar de la Diada del País Valencià, al Principal de València es podrà gaudir de l’espectacle Cantem valencià, segons ha pogut saber aquest diari. L’espectacle naix d’una idea artística del mític cantautor i productor Lluís Miquel i compta amb la direcció artística d’altre mític de l’escena com és el músic i compositor Enric Murillo (Quaranta Maula, Paco Muñoz…). Diverses institucions fan costat a aquest espectacle que espera omplir el teatre a pocs dies del 9 d’Octubre, emmarcat dins dels eixos del Fes Cultura i que comptarà amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura (CulturArts) a través de l’Institut de Teatre i Dansa, la Diputació de València i Rodalies Renfe.

Cartell de l’espectacle Cantem Valencià dissenyat per Ortifus.

Dalt de l’escenari es podran veure grups mítics de l’escena valenciana que empren el valencià com a llengua artística i que d’alguna manera “es versionen i es reinterpreten”. El cartell al qual hem tingut accés, apareixen grups com Al Tall, Josep Nadal i Àlex Seguí (La Gossa Sorda), Els Mox, Apa, Andreu Valor, Joan Amèric, Aitana Ferrer, Ina Martí, Carraixet, Rafa Xambó, Mara Aranda, el Cor de l’Eliana, Rafel Arnal i Musicants.

Fotomuntatge del cartell a la façana del Teatre Principal.

Comparteix

Icona de pantalla completa