Diari La Veu del País Valencià
El ple de Sogorb al PP: ‘No hi ha cap xiquet valencià que no sàpiga castellà’

RedactaVeu / Sogorb.

El PP de Sogorb va demanar que es celebrara un ple extraordinari a l’ajuntament per presentar una moció contra el projecte del decret de plurilingüisme dinàmic que està treballant la Conselleria d’Educació. La moció respon a l’advertència que fa unes setmanes va llançar la líder del PP al País Valencià, Isabel Bonig, de presentar mocions a tots els ajuntament contra allò que els populars consideren una “imposició” del valencià a tots els valencians i, particularment, a les comarques castellanoparlants.

Al llarg del plenari hi ha un seguit de retrets al voltant de la moció que va acabar amb l’expulsió del regidor del PP, Miguel Barrachina Ros, a causa de les reiterades peticions d’ordre per part de l’alcalde de Sogorb, el socialista Rafael Magdalena, tal com va informar aquest diari.

No obstant això, és la regidora de Benestar social i Sanitat i portaveu de Sogorb Participa (AESP), Yolanda Sebastián, qui interactua en el debat davant la moció del PP. Sebastián defensa el “dret dels xiquets de Sogorb a aprendre la nostra llengua. No hi ha cap problema en el fet que l’aprenguen, perquè és la llengua oficial”. A més, afegeix que “no hi ha cap xiquet valencià que no sàpiga castellà, però hi ha milers de xiquets que no saben ni parlar ni escriure valencià”. Conclou parafrasejant Ovidi Montllor: “Hi ha gent a la qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense en valencià; és a la mateix gent a qui no li agrada que es parle, es pense o s’escriga”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa